LAVANDA / - LAVANDA 1
19/10/2021 u 22:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ово су идеалне биљке за спаваћу собу

Дакле, прозорска даска или мјесто поред прозора је идеална позиција

Упркос популарном мишљењу да биљке не би требало да стоје у спаваћим собама, постоје оне врсте које је чак и корисно имати у простору за одмор и сан.

Иако ни фенг шуи, кинеска филозофија уређења простора, то не подржава, па ни многи простори због своје величине, биљке у спаваћој соби ипак могу бити користан детаљ који ће читав простор оплеменити и уједно произвести кисеоник.

Иако биљке троше кисеоник, оне га заправо много више производе. Дакле, бриге и отпори везани за зеленило у простору у коме спавате су неоправдани.

Оно на шта би требало да обратите пажњу је да биљка нема интензиван мирис, да није тик до узглавља и да има што више дневне свјетлости.

Дакле, прозорска даска или мјесто поред прозора је идеална позиција. Ово су биљке које умирују, освјежавају и у исто вријеме не заузимају много простора, па су идеалне за спаваћу собу.

Драцена

Визуално атрактивна драцена врло је корисна у спаваћој соби, уклања токсине попут формалдехида, киселина и триклоретилена. Смјестите их у спаваће собе које имају доста сунца и имајте на уму да могу да нарасту и до један метар.

Лаванда

Један од најчешћих природних лијекова, лаванда, корисна је за многе ствари, као мирис за сапуне, шампоне или тјерање мољаца или освјежавање гардеробера или стамбеног простора.

Лаванда пружа угодан мирис и помаже у лијечењу несанице, али и нервозе, јер има велико умирујуће дејство.

Гарденија

Има врло пријатан мирис, што је важно за спаваће собе, јер дјелује умирујуће и чисти ваздух. Ипак, ова биљка је врло осјетљива, па би требало редовно да је залијевате и држите на свијетлом мјесту, али не на директном сунцу.

Алое вера

Алое вера је веома захвална за одржавање. Поред тога што декоративно изгледа, ова биљка уклања штетне хемикалије из ваздуха, а свијетлим пјегама на својим меснатим листовима указује да је ваздух у коме се она налази пречишћен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 09:49