/ Фото: SHUTTERSTOCK
16/11/2021 u 22:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ставите кришке лимуна поред кревета за миран сан

Лимун нарежите на четвртине по дужини, ставите на тањирић или у посудицу поред кревета

Према ароматерапији, лимун није само воће, већ и "магичан" састојак који може да подстакне физиолошке реакције у тијелу.

Богат драгоцјеним хранљивим материјама, попут витамина Ц, А и Б, бакром, манганом, калцијумом, калијумом, магнезијумом и моћним антиоксидансима, лимун је добар за кожу, па чак и за унутрашње органе.

Штавише, истраживање је доказало да стављање нарезаних кришки лимуна поред кревет ноћу може да побољша проблеме са дисајним путевима, квалитет ваздуха и сан.

Захваљујући његовим детоксикацијским и антибактеријским својствима, лимун је природни пречишчивач ваздуха, и побољшава његов квалитет.

Његов мирис смирује нервни систем и помаже у смањењу осјећаја стреса, као и код проблема са зачепљеним носом. Мирис цитрусног воћа отвориће дисајне путеве и помоћи вам да лакше дишете, па стога и пуно лакше заспите.

Уз то, удисање мириса лимуна током спавања може да умањи бол, попут главобоље и реуматоидног артритиса, а позната су и његова својства регулисања циркулације и снижавања крвног притиска, што је такође научно доказано.

Све су то добри разлози због којих би свакако требало да пробате да ставите лимун поред кревета прије спавања.

Лимун једноставно нарежите на четвртине по дужини, ставите на тањирић или у посудицу поред кревета и уживајте у благодетима мириса ове моћне воћке,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:07