/ -SHUTTERSTOCK
17/07/2024 u 19:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jutarnje vježbe za mršavljenje

Od djetinjstva nas uče da radimo vježbe, ali malo ko to radi ujutru. Međutim, vježbanje može ne samo da vas održi u top formi, već i ekspresno popravlja raspoloženje.

Punu snagu i blagodeti jutarnjih vježbi osjetićete tek kada ih redovno radite. Naviknuvši se na fizičku aktivnost iz dana u dan, osoba postaje aktivna i ne doživljava pospanost ili pretjerani zamor tokom dana.

Jutarnje vježbe za mršavljenje: Započnite odmah u krevetu!

Naravno, niko ne kaže da su jutarnje vježbe za mršavljenje jedini način da se oslobodite viška kilograma. Morate istovremeno promijeniti ishranu, uključiti mikroelemente i vitamine neophodne za tijelo, a takođe i vježbati.

Jutarnje vježbe za mršavljenje ne samo da će vam pomoći da izgubite težinu, već će vam dati energiju za cio dan. Jutro kod svakog počinje drugačije, ali samo mali broj ljudi ga započinje vježbanjem. I to je razumljivo – u konstantnoj gužvi i stresu, gotovo je nemoguće svakodnenvo odvojiti vrijeme i za vježbanje. Ali jutarnje vježbe za mršavljenje pomažu da podignete raspoloženje, obogatite tijelo kiseonikom i zasitite ga endorfinom – hormonima sreće.

Jutarnje vježbe koje će vam pomoći da se riješite viška kilograma možete započeti odmah u krevetu. Ne bi trebalo odmah nakon buđenja trčati pod tuš i poslužiti doručak. Tijelo se mora postepeno izvlačiti iz stanja sna.

Veoma je dobro početi da se istežete odmah nakon što se alarm oglasi, istežući mišiće i ligamente. Zatim okrenite donji dio tijela u jednom pravcu, a gornji u drugom. Za normalizaciju cirkulacije krvi u sudovima i njihovo jačanje, pogodno je povlačenje nogu prema stomaku (tako da vam koljena dodiruju grudni koš). Takvi pokreti vam omogućavaju da ojačate trbušne i leđne mišiće, "raztegnete" sve mišiće tijela i pripremite ga za jutarnje vježbe i naporan dan na poslu.

Započnite vježbanje vježbom most. Ležeći na leđima, savijte noge u kolenima i počnite da podižete karlicu brojeći do jedan, a kada brojite do dva, spuštajte je nadolje. Ponovite vježbu 10 puta.

Takođe ležeći na leđima, podignite ispravljene noge pod uglom od 90 stepeni. Držite noge ovako, a zatim ih polako spustite na pod. Ponovite ovu vježbu 5 puta.

Sledeća vježba će vam pomoći da razvijete trbušnjake. Ležeći na leđima, stavite jednu ruku ispod leđa, a drugu na stomak. Istovremeno, uvucite i izvucite trbušni zid, pritiskajući ruke na stomak i leđa. Ponovite 10 puta.

Stanite uspravno i naizmjenično iskoračite, prvo lijevom nogom naprijed, a zatim desnom. U isto vrijeme, stomak treba da bude uvučen, leđa treba da budu ravna, a ruke na struku. Ponovite svaki iskorak 5 puta po jednoj nozi.

Odlična vježba za cijelo tijelo su čučnjevi. Istovremeno, posmatrajte svoje disanje: izdahnite kada čučnete, a udahnite kada se ispravljate.

Poslednja vježba jutarnjih vježbi za mršavljenje biće trčanje ili hodanje u mjestu u trajanju od 30 sekundi. Istovremeno, visoko podignite koljena i napravite prva 4 koraka dok udišete, a preostala četiri dok izdišete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:24