/ -PINTEREST
31/05/2024 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U modu se vraćaju ženstvene haljine koje ističu obline

Nakon povratka leopard printa i bundi ove zime zahvaljujući trendovskoj estetici mafijaške supruge, s ljetom na horizontu, vrijeme je za jedan sasvim drugi stil odijevanja.

Stil koji će biti popularan ovog ljeta je onaj inspiriran odjevnim kombinacijama legendarne Sophie Loren.

Objasnila ga je TikTok korisnica The Sweet Paisana, a ova vibracija je oličenje ljetnjeg stila po kojem je poznata italijanska glumica. Riječ je o midi haljinama koje grle i ističu obline, zlatnom nakitu, korset haljinama a dekolteom i suknjama A kroja, sunčanim naočarama mačjeg oka i svilenim maramama za glavu.

Možda je najbolji dio ovog trenda ipak to što je zabavan, koketan i univerzalno laskav. Osim toga, podstiče prihvaćanje ženstvene energije sa haljinama koje naglašavaju siluete italijanki 1950-tih.

Uobičajeni materijali uključuju pamuk, saten, svilu i čipku. Ovi materijali omogućavaju haljinama da prate liniju tijela i dodaju dašak luksuza. Srcoliki ili V-izrez dekoltea često su korišćeni da naglase vrat i dekolte, dodajući ženstvenost cjelokupnom izgledu.

Popularni printovi uključuju tačkice, cvjetne motive i karirane dezene. Biseri, vintage nakit, i marame oko vrata ili na kosi mogu dodatno pojačati retro efekat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 20:57