Ilustracija / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-SEB_RA
25/09/2023 u 17:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otkrivamo tajne pravilnog korišćenja maski za lice

Prvi i najvažniji korak kada je korišćenje maski za lice u pitanju jeste čišćenje lica prije nanošenja maske

Ako se pridržavate savjeta profesionalaca, za samo desetak minuta, koliko će maska boraviti na licu, možete dobiti mnogo više nego što ste očekivali. Zato vam otkrivamo sve tajne pravilnog korišćenja maski za lice.

Prvi i najvažniji korak kada je korišćenje maski za lice u pitanju jeste čišćenje lica prije nanošenja maske. Nikada nemojte stavljati masku na neočišćeno lice! Možda mislite da to nije neophodno "jer se danas niste šminkali i stavljali puder". Ali to je greška. Prije nanošenja maske na lice, morate se umiti.

Uradite piling

Nakon umivanja, poželjno je da uradite blagi piling kako bi se uklonio površinski, mrtvi sloj kože. To će pomoći koži da diše, otčepiti pore, a korisni sastojci iz maske za lice će bolje djelovati. Možete koristiti mehanički ili hemijski piling u skladu s tipom i potrebama vaše kože. Samo je bitno da ne pretjerujete ni s jednim niti s drugim. U ovom slučaju – od viška i te kako boli glavi…

Koliko je maske potrebno nanijeti na lice

Na maskama je uglavnom navedeno "nanijeti masku u debljem ili tanjem sloju na lice". A koliko je to u stvari? Kako izgleda deblji a kako tanji sloj? Kada niste sigurni kako tačno da nanesete masku, uvijek se pridržavajte pravila da koža bude vidljiva kroz sloj proizvoda. Ovo posebno važi za hranljive ili hidratantne maske kremaste teksture.

Ako je koža "gladna", već tokom nanošenja možete primijetiti kako brzo upija masku (naročito hranljivu i hidratantnu masku). Nećete ništa spektakularno postići ako na kožu nanesete predebeo sloj maske. Samo ćete je baciti. Koža će svakako upiti samo onu količinu koja joj je potrebna.

Koliko dugo treba da se drži

Na svakom pakovanju je navedeno koliko dugo treba da sa drži maska i to uvažite. Ono što je veoma važno jeste to da za to vrijeme dok vam je maska na licu (vratu ili dekolteu) mirujete. Lezite ili sjedite – i opustite se. Vjerovali ili ne to je jedan od važnih koraka ako hoćete da izvučete maksimum iz maske za lice. Dakle, samo bez žurbe i opušteno.

Inače, istovremeno možete koristiti više maski za lice: hidratantnu za suve djelove kože, hranljivu ili anti age za izražene bore, glinenu za T-zonu, umirujuću na osjetljivim područjima…

Ostavljanjem maske duže od previđenog vremena, nećete dobiti više od predviđenog. A u nekim slučajevima, kao što je glinena maska, možete isušiti kožu i izazvati iritacije. Sheet maske (sa natopljenom tkaninom ili papirom) su idealne jer se skoro uvijek osuše u propisanom roku. S njima ne morate da brinete da li je vrijeme da ih skinete ili ne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:08