Max Aleksander / -SKRINšOT/INSTAGRAM
09/11/2023 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Maks Aleksander se sprema za Nedjelju mode u Njujorku: Sedmogodišnjak sašio kaput za Šeron Stoun

Holivudska glumica oduševljena umijećem malog samoukog genija

Sedmogodišnji Maks Aleksander je modni vunderkind za kojeg će svijet tek čuti. Dizajnira i šije odjeću od svoje četvrte godine ima brojnu klijentelu, a posebnu pažnju privukao je kaput koji je napravio po porudžbini za holivudsku glumicu Šeron Stoun.

Snimak dječaka koji sam šije kaput postao je viralan na društvenim mrežama i izazivao je gomilu oduševljenja. U njemu Aleksandar prvo pažljivo bira tkaninu za kaput, potom je vješto siječe i majstorski sastavlja djelove. Zatim završava pričvršćivanjem dugmadi. Pred kraj se vidi kako glumica oblači kaput koji je Aleksandar sašio.

Otkako je podijeljen, video je sakupio preko 1,8 miliona pregleda, a broj se i dalje povećava. Pored toga, prikupio je brojne lajkove i komentare oduševljenih ljudi.

Ja sam krojač

Sedmogodišnji Maks Aleksander je kao dječak od četiri godine rekao svojoj mami: "Ja sam krojač". Želeći da mu dozvoli da ovo istraži, napravila mu je krojačku lutku od kartona i on je počeo da stavlja materijale preko nje kako bi napravio haljinu.

Pošto je molio svoju mamu Šeri da ga nauči kako da šije, ona je pristala, međutim on je vrlo brzo nadmašio u znanju i posle samo šest mjeseci, počeo je da pravi haljine.

image

Šeron Ston

-SKRINšOT/JUTJUB

Nastavlja tradiciju predaka

Maksov talenat je bio potpuni šok i za članove njegove porodice, jer ni mama ni tata, Džek nisu u modnim vodama. Međutim, njegovi preci su bili krojači i posjedovali su prodavnice odjeće.

Njegov brend "Couture to the Max" zvanično je lansiran 2021. godine, a Maksova prva kolekcija je završena u ljeto 2021. - imao je svoju prvu reviju na pisti u Bel Eru. Novcem koji je tom prilikom skupio je kupio mašinu za šivenje iz radnje. Roditelji su napravili Instagram stranicu i počele su da pljušte ponude za posao.

Maks je otad šije kad ima vremena od školskih obaveza i prodaje svoju odjeću po cijeni od 1.400 dolara a klijentela mu je raznolika. Jedna od njih je i zanosna Šeron Ston.

Ponosni roditelji se staraju da Maks uštedi trećinu, donira trećinu, a ostatak svog prihoda troši na materijale. Trenutno priprema modele koje će predstaviti na Nedelji mode u Njujorku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:13