Витамин Ц / Шутерсток
09/10/2021 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Витамин Ц тајна његоване коже током хладних мјесеци

Један од највећих савезника бјути рутине током хладних мјесеци у години свакако је и витамин Ц, који својим својствима даје мноштво бенефита за кожу

Један од највећих савезника бјути рутине током хладних мјесеци у години свакако је и витамин Ц, који својим својствима даје мноштво бенефита за кожу.

Витамин Ц је састојак који је завладао производима за његу и освјежавање коже те тако постао незаобилазни дио бјути рутине жена широм свијета. Већина врхунских козметичких брендова осмислила је препарате, серуме, креме и флуиде који се ослањају на овај моћан састојак те локалном примјеном помажу у јачању и очувању младолике и блиставе коже.

Доказано је да витамин Ц помаже у неутрализацији слободних радикала у тијелу који доводе до оксидативног стреса те спречава преурањено старење коже и одгађа видљиве знакове биолошког старења. Због оксидативног стреса кожа изгледа сиво и уморно, а витамин Ц јој помаже да одржи младолик и свјеж изглед.

Током хладнијих мјесеци наша кожа постаје сува и мање отпорна на вањске услове, а уз то нашем тијелу недостају бројни минерали и витамини које треба да надокнадимо на разне начине. Витамин Ц је природно састојак бројних намирница које можете додати у прехрану. Неке од тих намирница су зеље, агруми, паприке, киви, црна рибизла…

А ако од вањских услова током јесени и зиме желите заштитити кожу лица, додавањем производа или серума са витамином Ц у бјути рутину можете обновити оштећене ћелије коже. Уз тај бенефит, витамин Ц може вашој кожи лица пружити и здраву регенерацију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:20