Modeli VR / -NIDAL ŠALJIć
21/08/2023 u 14:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završen Jahorina Fashion Weekend

Crnogorska dizajnerka Aleksandra Džaković predstavila je dio kolekcije Convergence koja je bila u sklopu zvaničnog kalendara na Paris Fashion Weeku

Jahorina Fashion Weekend obogaćen modom i filmom, a objedinjen prirodom napravio je savršen sklop raznovrsnih sadržaja i uspomena koji će se prepričavati do narednog druženja na istom mjestu.

Bogat modni i kulturni program u Olimpijskom centru, na čak 1.900 metara nadmorske visine, prisutnima je pružio užitak koji s ene zaboravlja. Posebnu pažnju izazvala je revija kostima po epohama zahvaljujući Narodnom pozorištu Republike Srpske.

image

Jelena Gavrilović

-NIDAL ŠALJIć

Program je nastavljen u prostorijama Olimpijskog centra gdje je došlo do usijanja atmosfere, kada su na sceni nastupile glumačke zvijezde - Mima Karadzić sa svojim glumačko-scenskim šouom, Jelena Gavrilović interpretacijom pjesme Gabi Novak "Ljubav i šala", bridili su dlanovi za Zalu Đurić koja je izvela njenu pjesmu "Jedna mala dama šeta uvijek sama" dok je Branko Đurić oduševio vanvremenskim hitom "Devojko mala".

image

Jovana Petković

-NIDAL ŠALJIć

U nastavku publika je ividjela kolekciju Timeless Jovane Petković, zatim kolekciju crnogorske dizajnerke Aleksandre Džakovic, zajedničku reviju mladih dizajnera iz regiona i modni brend Sana Linea.

Jovana Petković predstavila je kolekciju koja je vanvremenska, koja ističe ženstvenost na prvom mjestu, koja nije instant, a inspiraciju je pronašla u holivudskim filmovima koji su i danas vanvremenski.

Aleksandra Džaković predstavila je fragment svoje kolekcije Convergence koja je bila u sklopu zvaničnog kalendara na Paris Fashion Weeku.

- Ova magična manifestacija ima suštinski cilj da podrži projekte koji slave kulturu, daleko od komercijalizacije, dok istovremeno poziva posjetioce Sarajevskog filmskog festivala da otkriju čaroliju Jahorine, planine koju krasi najraznovrsniji ljetnji sadržaj u cijelom regionu - riječi su Dejana Ljevnaića, direktora JFW.

Panel diskusije "Moda na filmu i u serijama kao kreativnost koja oblikuje priče" upotpunili su učesnici Fashion weekenda Jahorina, a tema je bila koliko je važno da se više posvetimo ulaganju u kulturi, filmu i modi.

Regionalna ikona trep muzike, Senidah, zagolicala je duše prisutnih svojim koncertom, donoseći neodoljivu energiju i glas koji se pamti. Njen nastup je izmamio ovacije i oduševljenja.

Ovogodišnji događaj je potvrdio svoju reputaciju kao jedan od uzbudljivijih modnih događaja u regionu, donoseći modu, umjetnost i prirodu na jedinstven način.

Svečanost zatvaranja je održana u Olimpijskom baru Jahorine, na prelijepom vrhu planine, pružajući posjetiocima nezaboravno iskustvo uživanja u modi i prirodi istovremeno.

image

Bata Spasojević

-NIDAL ŠALJIć

Ceremoniju je otvorio poznati dizajner Bata Spasojević, koji je predstavio svoju najnoviju kolekciju. Njegovi modeli su hodali pistom sa besprekornim izgledom, noseći vanvremenske kreacije. Ova kolekcija koja je predstavljala savršen spoj boja, tekstura i krojeva, i dobila ovacije prisutnih.

image

Model Neodizajn

-NIDAL ŠALJIć

Nakon toga, uslijedio je niz impresivnih revija dizajnera poput Neodesign i Amine Hasanbegović. Modeli su hodali pistom noseći revolucionarne komade koji su imali dizajnerski potpis.

image

Amina Hasanbegović

-NIDAL ŠALJIć

U nastavku publika je imala priliku da prisustvuje emotivnom zatvaranju Jahorina fashion weekenda uz reviju Verice Rakočević. Aleksandar Hršum je tom prilikom izjavio kako u Beogradu postoji žena koja ga je nahranila i naučila životnim koracima i beskrajno joj je zahvalan što je takva kakva jeste i što ima takvu dušu.

image

Verica Rakočević

-NIDAL šALJIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:20