Душан Свилар са Алексндром Ђајом / -Душан Свилар са Алексндром Ђајом
21/10/2021 u 16:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Душан Свилар примљен у стални ансамбл позоришта на Теразиjама

"Фантом из опете" трасирао пут младог пјевача

Популарни пjевач Душан Свилар, побjедник такмичења "Звезде Гранда" 2007. године, добио jе стални ангажман у Позоришту на Теразиjама као први солиста. У радни однос га jе примио директор позоришта Александар Ђаjа. То jе круна добре сарадње коjу Свилар има са овом кућом од 2019. године.

- Тада сам ушао у улогу у "Фантому из опере" - подсjећа Душан. - Сарадња jе била конструктивна са обjе стране, па jе, претпостављам, зато и дошло до ове виjести.

А шта то, у пракси, значи бити први солиста позоришта, Свилар се насмиjешио:

- Видjећемо у будућности. Имам сада матичну кућу, и неки будући проjекти ће се, кад jе у питању моj ангажман, радити у њоj.

"Фантом из опере" jе привукао велику пажњу, између осталог и због тога што представља Свилара у другачиjем издању од оног на коjе смо навикли.

- Био jе велики изазов спремити ту улогу, jер би сви коjи желе да се баве мjузиклом вољели да jе играjу. То jе jедна од наjзахтjевниjих улога у том жанру, и испуњење снова.

Душан придаjе мjузиклима велику важност.

- Таj жанр jе настао одмах после оперете. Тешко би било издвоjити наjбољи, али, свакако, постоjе мjузикли коjи веома дуго траjу, и коjи су постали класици. То може да се каже за "Фантома из опере", "Причу са западне стране", "Jаднике", "Чикаго"... Постоjе неки наслови коjи се поприлично дуго играjу, па и дан-данас у многим театрима широм свиjета.

Баjага му написао текст

Свилар не одустаје од каријере музичара. Наjављуjе да jе jедан од сарадника на његовом новом албуму Момчило Баjагић.

- Пjесма jе готова, питање дана jе кад ће да изађе. Баjага jе написао стихове. Нумера jе баладична, модерна, композитор jе Растко Аксентиjевић - каже Душан.

Извор: Новости

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 08:55