Majkl Kejn / -INSTAGRAM
24/11/2023 u 20:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glumac Majkl Kejn objavio roman "Smrtonosna igra": Međunarodna intriga i napet zaplet

Trostruko izdanje trilera "Smrtonosne igre" izašlo je u tvrdom povezu, i kao digitalna i audio knjiga

Čuveni britanski glumac Majkl Kejn objavio je svoj prvi roman "Smrtonosna igra", za londonsku izdavačku kuću Hodder And Stoughton.

Kejn je na svom X profilu napisao da je "oduševljen i ponosan" što se pojavilo trostruko izdanje njegovog trilera "Smrtonosne igre", u tvrdom povezu, i kao digitalna i audio knjiga.

Izdavač je saopštio da je "legendarni glumac i britanska ikona" Kejn, napisao roman brzog ritma, koji privlači međunarodnom intrigom i napetim zapletom, a glavni junak je inspektor Hari Tejlor koji nema poštovanja za pravila i policijsku reputaciju, ali je sjajan u hvatanju kriminalaca.

- Sve njegove neobične sposobnosti biće potrebne usled vanredne situacije na njegovim vratima – metalna kutija sa radioaktivnim materijalom je pronađena na otpadu u istočnom Londonu, ali je prije dolaska policije oteta u nasilnom prepadu - navodi se u saopštenju.

Kejn je osvojio Oskara za sporedne ulogu u filmovima "Hana i njene sestre" (1986) i "Kućna pravila" (1999). Glumio je u preko stotinu filmova, među kojima su "Uhvati Kartera", "Italijanski posao", "Čovjek koji je htio biti kralj" i "Prljavi pokvareni prevaranti", a 2000. godine je proglašen za viteza za svoje zasluge u kinematografiji.

Devedesetogodišnji glumac je prethodno napisao autobiografske knjige "What‘s It All About", "Blowing the Bloody Doors Off" i "The Elephant To Hollywood".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:02