/ -UNSPLASH
28/03/2024 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bezglutensko tijesto za pizzu

Tijesto za pizzu bez glutena konačno možete napraviti i sami

Sastojci:

paketić instant kvasca, 3/4 šoljice vode, 2 kašike vode, 1/2 šoljice brašna bez glutena, prašak za pecivo, kašičica soli, 5 kašika maslinovog ulja, jaje, kašičica jabučnog sirćeta.

Priprema:

Zagrijte vodu i prelijte je preko kvasca. Dodajte šećer i promiješajte. Neka odstoji 5 minuta. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jaje, sirće, maslinovo ulje i smjesu vode i kvasca.

Miješajte drvenom varjačom dok ne dobijete tijesto. Tijesto pokrijte plastičnom folijom ili kuhinjskom krpom i stavite na toplom mjestu. Nakon što se tijesto digne promiješajte ga i razvaljajte ga. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna kako se tijesto ne bi lijepilo. Ali ne pretjerujte s brašnom.

Za valjanje koristite pobrašnjeni valjak. Razvaljajte bezglutensko tijesto za pizzu na debljinu prema želji. Premjestite ga u pripremljeni lim za pečenje pizze. Nakon toga krenite s nadjevom prema želji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:57