Torta, ilustracija / - FOTO: SHUTTERSTOCK
03/10/2022 u 20:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čokoladna torta

Tortu možete poslužiti uz šlag i maline

Recept za ljubitelje čokolade.

Sastojci

– 125 gr maslaca

– 375 gr tamne čokolade

– 1 šoljica smeđeg šećera ( 175 gr )

– 1/4 šoljice glatkog brašna ( 35 gr )

– 2 kašike mlijeka

– 1 šoljica sitno mljevenih badema ( 120 gr )

– 5 jaja

– kakao za posipanje

Priprema:

Rernu zagrijte na 170 stepeni.

Okrugli kalup prečnika 23 cm obložite papirom za pečenje. Papirom za pečenje obložite i dno i stranice. Da biste obložili stranice papir presavijte tri puta kako bi bio čvršći i neka malo viri iznad kalupa.

U mikrotalasnoj ili na pari otopite čokoladu i maslac. Malo ohladite.

Kada se smjesa malo prohladi dodajte smeđi šećer, brašno, mljevene bademe i 2 kašike mlijeka. Sve promiješajte spatulom da se poveže.

Dodajte jaja i opet promiješajte dok ne dobijete finu čokoladnu smjesu.

Prebacite u pripremljen kalup. Na papir koji viri iznad stranica stavite aluminijumsku foliju. Kao da ste napravili poklopac.

Pecite 40 minuta. Torta ostaje mekana u sredini, a krajevi budu malo zapečeni.

Kad je torta pečena, uklonite aluminijumsku foliju, ohladite na sobnu temperaturu, pa je prebacite u frižider na nekoliko sati ili preko noći.

Uklonite papir za pečenje i prebacite tortu na tanjir.

Pospite kakaom.

Dobro zagrijte nož i isjecite tortu.

Prijatno!

Predlog: Tortu možete poslužiti uz šlag i maline.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 11:22