Sastojci koji će vam biti potrebni su:
150 grama mljevenih badema
150 grama mljevenih lješnika
100 grama mliječne čokolade
dvije kašike čokoladnog namaza
jedna kašika sjeckanih badema
50 grama maslaca
200 grama čokoladnih pahuljica
Priprema:
Istopite maslac i mliječnu čokoladu pa spojite s ostalim sastojcima. Ostavite da se smjesa ohladi pa podijelite na jednake kuglice i oblikujte ih u stožac. Čokoladne pahuljice redajte u krug prema vrhu i ostavite da se stegnu nekih pola sata. Možete ih posuti šećerom u prahu i odmah poslužiti.
Drugu verziju pronašli smo na Instagram profilu food blogerke Marije Mazalin.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
400 grama kupovnog čokoladnog biskvita (možete napraviti i domaći)
120 mililitara mlijeka
100 grama tamne čokolade za kuvanje
50 mililitara slatkog vrhnja za šlag
čokoladne pahuljice
Priprema:
Prvo, izmrvite biskvit pa dodajte mlijeko. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, a po potrebi dodajte još malo mlijeka. Podijelite smjesu na pet ili šest jednakih dijelova i oblikujte u stožac.
Ugrijte slatko vrhnje i umiješajte komadiće tamne čokolade da se istope. Premažite oblikovane šišarke i poredajte čokoladne pahuljice. Na kraju pospite šećerom u prahu.