U kolaču s jogurtom i grizom uživaće te bez puno truda, jer je priprema brza i jednostavna. Savršen je za tople dana kada želite nešto slatko, a lagano.
Sastojci za biskvit
150 g griza
2 jaja
100 g šećera
100 ml ulja
100 ml jogurta
1 kašikica limun korice
1 kesica praška za pecivo
Sastojci za preliv, šlag kremu i voće
300 g soka od narandže
2 kašike šećera
3 kesice vanilija šećera
400 g borovnica i breskvi
vanila šlag krema
120 ml mlijeka
Priprema
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati jogurt i ulje pa sjediniti. Umiješati griz, prašak za pecivo i limunovu koricu. Pripremljenu masu sipati u pleh i peći u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, da biskvit porumeni. U dubljoj posudi zagrijati sok od narandže, dodati obični i vanila šećer te preliti preko vrućeg biskvita. Kolač ohladiti i servirati po želji sa svježim voćem, sladoledom i šlag kremom vanile.
