Fantastični mafini sa kikiriki maslacem i kremom od sira.
Sastojci:
– 50 g maslaca
– 250 g smeđeg šećera
– 120 g kikiriki maslaca
– 2 jaja
– 1 vanilin šećer
– 250 g brašna
– 2 kašičice praška za pecivo
– 100 ml mlijeka
Krema:
– 200 g krem sira (može i mileram ili maskarpone sir)
– 2 kašike maslaca
– 250 g šećera u prahu
Priprema:
Miksati maslac, šećer, vanilin šećer i kikiriki maslac.
Zatim dodati jedno po jedno jaje.
Brašno i prašak za pecivo prosijati i naizmjenično sa mlijekom lagano dodavati u smjesu, miješajući ručno ili mikserom ali najmanjom brzinom.
U kalup za mafine izliti smjesu i peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Ohladiti na sobnoj temperaturi.
Krema:
Miksati maslac i krem sir. Dodati šećer u prahu i sve lijepo sjediniti.
Kremu staviti na ohlađene mafine, najbolje pomoću šprica za šlag.
Držati u frižideru do posluženja.
Prijatno!