Ono što ih čini posebnom je činjenica da su bez brašna, što ih čini pogodnim i za one koji paze na unos glutena ili žele laganiju slasticu.
Sastojci:
2 zrele banane
2 jaja
1 kašika praška za pecivo
1 šaka borovnica
2 kašike maslaca od kikirikija
Priprema:
U posudu stavite banane, jaja, prašak za pecivo, maslac od kikirikija i borovnice. Pjenjačom dobro izmiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku i jednoličnu smjesu.
Lim za pečenje namastite ili obložite papirnim korpicama za mafine. Ravnomjerno rasporedite smjesu u svaki kalup. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite muffine oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu čvrsti na dodir.
Nakon pečenja, ostavite mafine da se malo ohlade prije serviranja. Ovi brzi mafini su savršeni za užinu, doručak ili čak kao zdrava slastica uz kafu ili čaj.
