
Sastojci:
200 g margarina
100 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
400 g oštrog brašna
2 kašičice praška za pecivo
40 g mljevenog maka
1 kašičica cimeta
1 tegla kompota od šljiva
3 kašike smeđeg šećera.
Priprema:
Za tijesto viljuškom sjedinite margarin, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Dodajte brašno, prašak za pecivo, mak, cimet i izmiješajte još jednom viljuškom.
Dodajte u posudu tri kašike hladne vode pa rukom sve sjedinite dok ne dobijete mrvičasto tijesto. U namašćen kalup prečnika 26 cm prstima utapkajte dvije trećine tijesta.
Na njega poslažite ocijeđene šljive presječene na polovine. Preko šljiva pospite smeđi šećer i ostatak tijesta. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 40 minuta.
Коментари (1)
Оставите свој коментар