Nema jaja, nema želatina ni pečenja – samo nekoliko osnovnih sastojka i čista čarolija. Sastojci:
4 kašike instant kafe
20 ml mlijeka
3 kašike kondezovanog mlijeka
400 ml slatke pavlake
Za ganaš:
2 kašike instant kafe
2 kašike šećera
2 kašike vruće vode
Priprema:
U maloj posudi pomiješajte 4 kašike instant kafe sa 20 ml mleka i 3 kašike kondezovanog mlijeka.
Dobro izmiješajte da se kafa rastvori i dobijete aromatičnu bazu. U činiji umutite 400 ml šlaga do čvrstog stanja. Pa na kraju sve umiješajte i sipajte u kalup sa odvojivim ivicama.
Ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.
U drugoj činiji rastvorite 2 kašike instant kafe i 2 kašike šećera u 2 kašike vruće vode, pa umutite dok ne postane pjenasto.
Prelijte preko torte koju ste izvadili iz zamrzivača pa vratite na kratko da se ponovo stegne prije služenja.
