Sastojci:
150 g šećera, 50 g omekšalog maslaca, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 jaje, 250 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat cimeta, 250 rendanih i ocijeđenih tikvica, 125 g isjeckanih lješnika ili oraha.
Glazura:
175 g šećera u prahu, 15 g omekšalog maslaca, 15-20 ml mlijeka.
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Premažite kalup za pečenje. U velikoj posudi izmiksajte šećer, maslac, ekstrakt vanile i jaje. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Smjesi dodajte izrendane i dobro iscijeđene tikvice i sjeckane lješnike ili orahe. Sipajte smjesu u kalup i pecite oko 30 minuta. Sve sastojke za glazuru izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte je po hladnim kolaču i uživajte.