/ -SHUTTERSTOCK
26/11/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Savršen recept za knedle sa šljivama

Knedle sa šljivama najbolje se jedu svježe, tople i sočne, uz šoljicu omiljenog čaja ili kafe.

Knedle sa šljivama su omiljena poslastica koja donosi radost i vraća u djetinjstvo. Ako tražite jednostavan, a ukusan recept, evo kako da ih pripremite kod kuće i uživate u sočnim šljivama umotanima u mekanu tjesteninu.

Sastojci:

1 kg krompira

250 g brašna + malo za posipanje

1 jaje

prstohvat soli

20-25 šljiva

100 g šećera (po ukusu)

1 pakovanje vanilin šećera

prezle i 50 g maslaca (za posipanje)

šećer u prahu za dekoraciju

Priprema:

Oguljeni krompir stavite u posoljenu vodu da se skuva, a zatim ga pasirajte dok je topao.

U toplom pasiranom krompiru dodajte jaje, prstohvat soli i brašno. Zamijesite glatko i mekano tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna da se ne lijepi. Svaku šljivu očistite od košpice i po želji u nju stavite malo šećera ili vanilin šećera.

Od tijesta vadite komade veličine oraha, spljoštite ih, stavite šljivu u sredinu i pažljivo zatvorite tijesto oko nje, oblikujući knedlu. Knedle stavljajte u ključalu slanu vodu i kuvajte oko 10 minuta, dok ne isplivaju na površinu.

U tiganju otopite maslac i propržite prezle, a zatim u njih uvaljajte kuvane knedle. Pospite šećerom u prahu i služite toplo.

Knedle sa šljivama najbolje se jedu svježe, tople i sočne, uz šoljicu omiljenog čaja ili kafe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. decembar 2025 14:18