Sastojci koji će vam biti potrebni su:
tri paketića piškota
100 mililitara skuvanog espressa
dvije kašike šećera
jedna kašičica ruma
250 grama mascarpone sira
krem namaz od čokolade
kakao
Priprema:
Za početak, u jednoj posudi usitnite piškote. Potom skuvajte 100 mililitara espressa pa dodajte dvije kašike šećera i jednu kašičicu ruma. Ako ne konzumirate rum, možete ga preskočiti u ovom receptu.
Promiješajte i ostavite da se malo ohladi pa je dodajte u posudu s piškotama. Promiješajte smjesu espressa i piškota pa dodajte mascarpone sir i formirajte jednaku smjesu. Smjesu ostavite u frižideru nekih 30 minuta da se malo stisne.
Kada je smjesa spremna, uzmite manju količinu i rastanjite po dlanu pa dodajte malo krem namaza od čokolade i formirajte kuglicu. Kada završite s formiranjem, uvaljajte bombice u kakao, ali nemojte pretjerivati kako ne bi bile gorke.
Najbolji način da skinete višak kakaa je da kuglice stavite u cjediljku i protresete. Kuglice će biti još ukusnije, ako ih još malo ohladite u frižideru.