/ -JUTJUB/BOSANSKA KUHINJA
12/08/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Voćni čizkejk kremasta osvježavajuća poslastica

Šaren, svjež i neodoljivo kremast - voćni cheesecake je desert koji osvaja na prvi pogled. Hrskava podloga od keksa savršeno se slaže s laganim sirom i voćem koje donosi dašak ljeta u svaki zalogaj.

Bilo da koristite jagode, borovnice, maline ili mix sezonskog voća, ovaj kolač garantuje uživanje. Idealan je za svečane trenutke, ali i kao mali luksuz u običnom danu.

Sastojci za biskvit

250 g mljevenog keksa 

125 g maslaca 

2 kašike šećera u prahu

Sastojci za kremu od sira

600 g krem sira 

200 ml vrhnja za šlag

100 g šećera u prahu

3 kesice vanilija šećera 

2 kašike želatina

Sastojci za preliv

200 g voća

3 kašike šećera

2 dl soka od limuna ili narandže

3 kašike džema 

Priprema

Maslac rastopiti te pomiješati sa mljevenim keksom i šećerom. Pripremljenu masu staviti u namašćen kalup i poravnati. Vrhnje za šlag umutiti u čvrsti snijeg. Krem sir izmiješati sa šećerom, vanilija šećerom te dodati umućeni šlag i sve sjediniti. Želatin potopiti u hladnoj vodi, zatim kratko zagrijati da se otopi, pa pomiješati sa kremom od sira i šlaga. Pripremljenu kremu staviti preko podloge u kalup i ohladiti. Voće i šećer staviti u posudu, zagrijati. Potrebno je dodati limunov sok i malo vode. Pustiti da se sastojci sjedine, ohladiti i preliti preko kreme u kalupu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. decembar 2025 00:35