Bilo da koristite jagode, borovnice, maline ili mix sezonskog voća, ovaj kolač garantuje uživanje. Idealan je za svečane trenutke, ali i kao mali luksuz u običnom danu.
Sastojci za biskvit
250 g mljevenog keksa
125 g maslaca
2 kašike šećera u prahu
Sastojci za kremu od sira
600 g krem sira
200 ml vrhnja za šlag
100 g šećera u prahu
3 kesice vanilija šećera
2 kašike želatina
Sastojci za preliv
200 g voća
3 kašike šećera
2 dl soka od limuna ili narandže
3 kašike džema
Priprema
Maslac rastopiti te pomiješati sa mljevenim keksom i šećerom. Pripremljenu masu staviti u namašćen kalup i poravnati. Vrhnje za šlag umutiti u čvrsti snijeg. Krem sir izmiješati sa šećerom, vanilija šećerom te dodati umućeni šlag i sve sjediniti. Želatin potopiti u hladnoj vodi, zatim kratko zagrijati da se otopi, pa pomiješati sa kremom od sira i šlaga. Pripremljenu kremu staviti preko podloge u kalup i ohladiti. Voće i šećer staviti u posudu, zagrijati. Potrebno je dodati limunov sok i malo vode. Pustiti da se sastojci sjedine, ohladiti i preliti preko kreme u kalupu.
