Sastojci:
3 rendane tikvice,
1 sitno isječen luk,
1 rendana šargarepa,
1 isjeckana crvena roga paprika,
3 kašike ulja,
1 kašičica soli,
malo crnog bibera po ukusu,
3 jajeta,
1,5 šolja mlijeka,
2 šolje brašna
150 grama rendanog sira.
Kako se priprema fritata od tikvica?
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Narendajte tikvice, posolite i ostavite da puste vodu. Iscijedite tikvice i pomiješajte ih sa ostalim isečenim povrćem. Začinite povrće i promiješajte.
U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte mlijeko i pomiješajte. Polako dodajite brašno, sve vrijeme miješajući.
Kada dobijete glatku smjesu, pomiješajte je sa povrćem i izručite u nauljen pleh.
Naribajte čedar sir odgore.
Pecite 35 minuta.