Kiš sa povrćem i mljevenim mesom / - FOTO: SHUTTERSTOCK
26/10/2022 u 06:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kiš sa povrćem i mljevenim mesom

Ručak za cijelu porodicu

Kiš sa povrćem i mljevenim mesom odličan predlog za ručak za cijelu porodicu.

Sastojci:

– 1 kašika ulja

– 300 g mljevenog mesa

– 1 crni luk

– 1 čen bijelog luka

– 1 jaje

– 30 g tvrdog sira

– 1 kašika brašna

– 3 kašike pripremljenog kus kusa ili prezle

– so, biber

– peršunov list

Nadjev:

– 3 kašike ulja

– 1 manji raziluk, sjeckan

– 1 šargarepa, rendana

– 1/2 svježe paprike, sjeckana

Priprema:

Rernu uljučiti na 200 stepeni, a posudu za pečenje namazati maslacem.

Prvo pripremiti mljeveno meso.

Na vruće ulju propržiti crni luk, oko pet minuta. Zatim dodati bijeli luk i meso, pa sve dobro promiješati i pržiti oko 10 minuta.

Dodati pripremljen kus kus ili prezle i začine, sve dobro promiješati i skinuti sa šporeta. Ostaviti da se malo prohladi.

U prohlađenu smjesu dodati brašno, zatim umućeno jaje i rendani sir.

Na zagrijanom ulju dodati praziluk, i pržiti da malo omekša, zatim dodati pripremljeno povrće i pržiti još pet do 10 minuta da povrće omekša.

Smjesu sklonuti sa šporeta, dodati začine, so, biber rendani sir,umućena jaja, kus kus ili prezle, pa sve dobro izmiješati.

U namašćenu posudu za pečenje staviti smjesu od mesa na dno i na strane kalaupa. Sa nadjevom popuniti ostali dio tepsije, posuti još malo sirom, po želji.

Pripemljen kiš staviti u zagrijanu renu i peći oko 30 minuta. Poslije tog vremena ostaviti koji minut u otvorenoj rerni da se malo prohladi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. novembar 2024 08:09