Kisela čorba sa mesom, idealna za tmurne jesenje dane.
Sastojci:
– 200 g pilećeg mesa sa kostima
– 300 g junećih rebara
– 200 g svinjskog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 1 manji korijen celera
– 1 paškanat
– peršun
– malo ulja
– suvi biljni začin
– 1 žumance
– malo soli
– 2 dl kisele pavlake
– limunov sok
Priprema:
Luk isjeckati na kockice, a šargarepu, celer i paškanat isjeći na kolutove.
Meso takođe isjeckati kockice.
Izdinstati povrće, zatim dodati meso. Naliti vodom, dodati začine i ostaviti da se krčka lagano na umjerenoj temperaturi.
Kuvano meso možete odvojiti od kostiju, po želji.
Na kraju dodati isjeckan peršun, još začiniti po ukusu.
Izmutiti žumance i kiselu pavlaku i postepeno dodavati čorbi, a zatim dodati i sok od limuna, pa dobro promiješati.
Poslužiti uz prepečen hleb.