Sastojci:
450 g pilećeg bijelog mesa
7 čenova bijelog luka
100 g brašna
100 g rendanog parmezana
3 kašike putera
3 kašičice suvog začina
3 kašike maslinovog ulja
2 šolje pilećeg bujona
1 kašičica soja sosa
100 g kisele pavlake
so
biber
Priprema:
Napravite pileći bujon i u njega ubacite soja sos pa promiješajte. Sa strane u jednu činiju pomiješajte brašno i parmezan, a u drugu so, biber i ostale začine i možete po želji dodati one koje volite.
Piletinu isjecite na šnicle pa ih uz pomoć čekića izlupajte i istanjite. Uz pomoć ubrusa uklonite višak tečnosti sa njih, pa prvo ubacite u začine pa u brašno i onda u dobro zagrijan maslinovim uljem tiganj. Pecite svaku stranu do po pet minuta, pa kada bude gotovo stavljajte na tanjir na papirni ubrus.
U istom tiganju otopite puter pa dodajte sitno sjeckani bijeli luk i uz miješanje pržite do nekih sedam minuta, dok se bijeli luk ne karamelizuje. Dodajte kašiku brašna i sjedinite, pa onda i pileći bujon koji ste prethodno spremili. Pustite da se dobro ukrčka pa na kraju dodajte kiselu pavlaku i rendani parmezan.
Kada smjesa postane kremasta i kada se svi sastojci sjedine, ubacite ocijeđenu piletinu i malo sosa prelijte preko njih. Poklopite i kuvajte oko pet minuta i za to vrijeme će sos početi da se zgušnjava. Poslije tog vremena, jelo će biti gotovo pa ga možete ukrasiti sjeckanim peršunom, prenosi ona.rs.