
Nevjerovatna čokoladna poslastica sa rumom i suvim šljivama.
Sastojci:
– 80 ml ruma
– 100 g otkoštenih suvih šljiva
- 200 g čokolade za kuvanje
- 75 g maslaca
- 240 g keksa
- 80 g prepečenih lješnika
Glazura:
- 50 g maslaca
- 150 g crne čokolade
Priprema:
Rum stavite u posudu i na šporetu zagrijte do vrenja. Dodajte grubo isiječene šljive, pa sve promiješajte.
Skinite sa šporeta i pustite da malo odstoje.
Čokoladu i maslac zajedno stavite u posudu i na pari otopite.
U električnoj sjeckalici usitnite keks i lješnike.
Dodajte šljive sa rumom, otopljenu čokoladu i još malo izmiješajte.
Smjesu stavite u frižider na 30 minuta, izvadite je i od nje napravite kuglice.
Zatim napravite glazuru.
Maslac rastopite na umjerenoj temperaturi i neprestano miješajte dok ne postane pjenast.
Skinite sa šporeta, dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće, poklopite i pustite da odstoji par minuta.
Dobijenu glazuru prelijte preko kuglica. Čokoladne kuglice stavite u frižider da se ohlade.