/ -SHUTTERSTOCK
20/09/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mafini sa bundevom i čokoladom

Svako može da napravi najlepše i najukusnije jesenje mafine od bundeve. I to ne treba da propustite. Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti.

Sastojci:

¾ šolje bijelog šećera

¼ šolje biljnog ulja

2 velika jaja

¾ šolje ispasirane bundeve

¼ šolje vode

1 ½ šolje višenamjenskog brašna

¾ kašičice praška za pecivo

½ kašičice sode bikarbone

½ kašičice mljevenog cimeta

¼ kašičice mljevenog muskatnog oraščića

¼ kašičice mljevenih karanfilića

¼ kašičice soli

½ šolje poluslatkih čokoladnih komadića za kuvanje

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Podmažite i pobrašnite kalup za mafine ili koristite papirne korpice. U srednjoj činiji umutite šećer, ulje i jaja. Umiješajte pire bundevu i vodu dok se dobro ne sjedine. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muskatni oraščić, karanfilić i so.

Dodajte mješavinu bundeve u mješavinu brašna i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine, ali ne treba da bude homogena smjesa – ne treba miješati previše!

Lagano umiješajte komadiće čokolade.

Napunite kalupe za mafine do 2/3 pune smjesom.

Pecite u zagrijanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 20 do 25 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. novembar 2024 22:15