Sastojci
800 g mljevenog mesa
jedan patlidžan
jedna tikvica
zelena i žuta paprika
250 g šampinjona
kašikica kopra
1 dl maslinovog ulja
40 g maslaca
kašikica soli
2 kašikice mješavine začina
kašikica bibera
Priprema
Povrće isjeći na kockice i na šajbe te začiniti sa soli, biberom pa prodinstati na maslinovom ulju i maslacu oko pet minuta. Mljeveno meso prodinstati u drugoj tavi, posoliti i dodati mješavinu začina. Začiniti i pripremiti za miješanje sa povrćem.
Kada su meso i povrće gotovi, u posudu za pečenje se stavlja red povrća, red mesa, pa red povrća i red mesa. Preko pripremljene smjese preliti sa pripremljenim prelivom i zapeći u pećnici oko 20 minuta.
Preliv za musaku
Sastojci
10 kašika brašna
3 dl mlijeka
3 jaja
1 kašikica soli
1 kašika maslaca
1 kašikica peršunovog lista
1 kašikica kopra
Sve sastojke pomiješati i preliti preko musake, te zapeći u rerni.