/ -JUTJUB
17/03/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najmekše pecivo sa sirom: Isprobajte recept za lisnatu pogaču

Ovaj recept pronašli smo na YouTube kanalu Aurora Recepti, gdje možete pronaći različite recepte za ukusna jela.

Sastojci za tijesto:

600 grama brašna

200 mililitara mlake vode

200 mililitara mlakog mlijeka

osam grama suvog ili 30 grama svježeg kvasca

jedna kašičica šećera

tri kašike ulja

jedna kašičica soli

Sastojci za fil:

otprilike 250 grama svježeg sira

jedna kašika pavlake

50 grama maslaca i 50 mililitara ulja za premazivanje

jedno jaje za premazivanje pogače

Priprema:

Najprije spojite kvasac, mlaku vodu, kašiku brašna i šećer pa ostavite da kvasac nabubri nekih pet minuta. Potom dodajte mlijeko, tri kašike ulja, so, umiješajte pa postepeno dodajte brašno.

Tijesto razvaljajte po pobrašnjenoj podlozi pa ostavite u posudi da raste nekih 30 minuta. Tijesto prelijte s jednom kašikom ulja. Nakon što naraste, podijelite ga na tri jednaka dijela pa oblikujte u loptice.

Uzmite jednu lopticu pa razvaljajte tako da bude tanka. Istopite 50 grama maslaca, pomiješajte s malo ulja pa premažite preko razvučenog tijesta. Potom dodajte dio smjese od svježeg sira i pavlake.

Nakon toga, razvaljajte i drugu lopticu tijesta pa je prebacite preko prve razvučene jufke. Ponovo premažite s maslacem pa dodajte smjesu od sira i pavlake. Nakon toga, razvucite i treću lopticu tijesta pa ponovite postupak s premazivanjem.

Kada ih složite jednu na drugu, započnite s preklapanjem tijesta. Gornju jufku sa svih strana preklopite do sredine tijesta tako da nastane kvadrat. Premažite s malo maslaca pa ponovite preklapanja i premazivanje tijesta još dva puta.

Tijesto prebacite u tepsiju pa je rukama dodatno razvucite i ostavite nekih 15 minuta da još malo naraste. Uključite rernu na 200 stepeni. Prije nego što pogaču stavite u rernu na pečenje, premažite je s umućenim jajetom i ostatkom istopljenog maslaca. Pogaču pecite 30 minuta, a čim porumeni možete je prekriti aluminijskom folijom kako kora ne bi potamnila, prenosi klix.ba

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Коментари (0)

Још нема објављених коментара

Оставите свој коментар

  1. Региструјте се или пријавите на свој налог
17. mart 2025 15:02