Uživajte u domaćem sosu za tjesteninu / Shutterstock
05/10/2024 u 07:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Napravite najbolji sos za tjesteninu sa samo tri sastojka

Zaboravite na komplikovane recepte i brojne dodatke - jednostavnost i kvalitet će postići najbolji rezultat.

Paradajz sos je osnovni, ali izuzetno popularan sos za tjesteninu koji uljepšava svaki obrok. Italijanka Marčela Hazan, koja je živjela i radila u SAD, podigla je paradajz sos na novi nivo svojim pristupom kuvanju.

Postala je poznata kuvarica i spisateljica, a tajna njenog najboljeg sosa leži u jednoj riječi – jednostavnosti.

Jednostavan sos punog ukusa

Mnogi ljudi koriste gotove sosove, ali ona je tvrdila da za tim nema potrebe. Sos od paradajza je tako jednostavan za pravljenje, i mnogo jeftiniji od kupovnog sa puno aditiva.

Njen sos je čak proglašen za najbolji na svijetu od strane časopisa „Delish“.

Sos od samo tri sastojka

Da biste pripremili Marčelin savršen paradajz sos, potrebna su vam samo tri osnovna sastojka: paradajz, crni luk i maslac. Naravno, ne zaboravite prstohvat soli koji će dodati pravi ukus.

Proces je iznenađujuće jednostavan. U tiganj dodajte polovinu crnog luka, ali ga nemojte sjeckati, već ga stavite u šerpu gdje će polako puštati aromu dok se kuva.

Dodajte malo maslaca i brzo propržite luk na njemu. Zatim dodajte paradajz i ostavite da se sos kuva oko 45 minuta na umjerenoj temperaturi.

Tajna dobrog sosa je u sporom kuvanju

Hazan je naglasila da ključ savršenog paradajz sosa nije u sjeckanju crnog luka, već u sporom kuvanju. Luk, koji je cio, dodaje slatkoću, a maslac daje sosu svilenkastu teksturu.

U jednoj od svojih najpoznatijih knjiga, „Essentials of Classic Italian Cooking“, Hazan je napisala kako kuvanje može biti jednostavno ako se fokusirate na kvalitetne sastojke i pravilno ih koristite. Njen paradajz sos je odličan izbor za sve vrste tjestenina, prenosi N1 Slovenija.

Ovim sosom možete lako impresionirati svoje goste ili začiniti obično veče kod kuće. Za pripremu je potrebno manje od sat vremena, a sastojke vjerovatno već imate kod kuće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 07:56