
Sendvič je savršeni izbor za brzi obrok koji možete napraviti kod kuće i poneti sa sobom na posao. Ali umjesto uobičajenih kombinacija sastavljenih od prerađenih sastojaka poput sira i salame, možete ga napraviti i od podjednako ukusnih, a integralnih namirnica.
Savjetujemo vam poboljšanu verziju avokado tosta. Ovo kremasto tropsko voće savršeno će se sjediniti sa kuvanom leblebijom koja obiluje belančevinama biljnog porekla, piše Zadovoljna.hr.
Sastojci:
1 zreli avokado
1 konzerva leblebije od 400 ml
1 mladi luk
½ limuna
so i biber po želji
integralni hleb po želji
par listova zelene salate
nekoliko kriški svježeg paradajza po želji
sveži korijander po želji
Priprema:
Isperite leblebije iz konzerve i pomešajte ih s avokadom. Gnječilom za krompir ili viljuškom usitnite dvije namirnice u jednu smjesu.
Začinite smjesu iscijeđenim limunom i komadićima mladog luka. Posolite i pobiberite po želji. U nadev savršeno ide i beli luk u prahu.
Smjesu stavite između dvije kriške hleba, a po želji dodajte i svježe zelene salate, nekoliko kriški paradajza i nešto svježih listića korijandera.