Sastojci
– 700 ml mlijeka (može pola mlijeko, pola voda)
– 5 jaja
– 2 pudinga od jagode
– 100 gr maslaca / margarina
– 10 kašika šećera
– 100 gr šečera u prahu
– 1 limun
– 1 šolja 200 ml riže
– malo kakao za posipanje
Priprema
Skuvati pirinač u mlijeku sa šećerom, dodati maslac i rendanu limunovu koricu i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 3 jaja i 2 žumanca sa 5 kašika šećera i na kraju umješati 2 pudinga od jagode u prahu.
To spojiti sa rižom i sipati u podmazan i pobrašnjen pleh.
Peći 30 minuta na 180.
Preostala 2 bjelanca dobro umutiti sa 100 gr prah šećera i sokom od 1/2 limuna pa premazati kolač.
Vratiti ga u rernu i sušiti na 150 još 15-ak minuta. Ukrasiti po želji.