
Kakva bi to novogodišnja trpeza bila bez kolača, ako još niste umijesili, predlažemo vam recept za novogodišnju markizu
Sastojci:
300 g piškota, 200 ml mlijeka, Za fil: 600 ml slatke pavlake, 150 g šećera u prahu, 1 kašičica ekstrkata vanile, 400 g krem sira (može i maskaropone), 100 g nutele, brusnice, nana.
Priprema:
Slatku pavlaku umutite, pa dodajte u posudu u kojoj ste umutili krem sir sa prah šećerom i vanilom. Lagano sjedinite, pa podijelite smjesu na 2 jednaka dijela. U jedna dio sipajte nutelu i promiješajte. Sipajte kese u šprica za kolače. U okrugli kalup poređajte piškote koje ste umočili u mlijeko (po dnu i ivicama). Zatim u krug, po ivici, sipajte beli fil. Unutar tog kruga sipajte crni fil isto kao bijeli, zatim opet bijeli i crni. Ponovite opet, samo sada počnite sa crnim filom u krug preko bijelog. Tako uradite dok ne potrošite (ostavite malo od oba fila za ukrašavanje), a poslednji sloj treba da bude čokoladni cio i poravnajte. Stavite u frižider na sat vremena. Ukrasite kao da pravite puslice i na par mjesta stavite brusnice i nanu.
Коментари (0)
Оставите свој коментар