
Sastojci
170gr putera
100gr kokosovog šećera
240gr ovsenih pahuljica
malo soli
1 kašičica arome vanile
180gr crne čokolade
260gr kikiriki putera
Obložiti plehić dimenzija 18x18cm papirom za pečenje radi lakšeg vađenja.
Otopiti u mikrotalasnoj čokoladu i kikiriki puter pa ostaviti da se prohladi. Odvojiti odmah 2-3 kašike za prelivanje.
Otopiti puter i šećer (možete koristiti i smeđi šećer ili med) sa vanilom i malo soli na tihoj vatri pa dodati ovsene pahuljice. Sve zajedno "prokuvati" par minuta.
Podijeliti smjesu na dva dijela pa jednu polovinu utisnuti u kalup. Preko toga sipati otopljenu čokoladu i kikiriki puter, pa preko vrlo nježno "izdrobiti" ostatak smjese. Dobro ohladiti u frižideru par sati ili preko noći, isjeći na 16 djelova i preliti ostatkom čokolade i krupnom solju.
Коментари (0)
Оставите свој коментар