Sastojci:
4 srednje tikvice
½ kašičice mljevenog bibera
1 kašika ulja
2 kašičice sitno isjeckanog bijelog luka
1 ½ šolje paradajza isječenog na kockice
3 kašike narezanih crnih maslina
3 kašike sitno rendanog tvrdog sira, najbolje parmezana
½ šolje isjeckanog djelimično obranog sira
2 kašike tanko isječenog svježeg bosiljka
¼ kašičice mljevene crvene paprike
Priprema:
Zagrijte rernu na 280 stepeni. Prerežite svaku tikvicu na pola po dužini. Izvadite sredinu, neka ostane oko centimetar mesa na kori.
Polovinu mesa iz tikvica ćemo dalje koristiti, zato ih odložite sa strane. Pospiste čamčiće od tikvica na pleh obložen papirom i pecite da omekša 8 do 10 minuta.
U međuvremenu, zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sačuvano meso tikvice, luk i bijeli luk i dinstajte 3 do 4 minuta. Umešajte paradajz i kuvajte još oko dva minuta.
Izvadite čamčiće iz rerne. Svaki napunite mešavinom povrća koju ste spremili u tiganju. Na vrh stavite sjeckani sir, zatim rendani i na kraju masline.
Pecite čamce od tikvica dok sir ne porumeni, oko 5 minuta. Pospite bosiljkom i mljevenom crvenom paprikom,piše lepotaizdravlje.rs