/ -SHUTTERSTOCK
03/10/2024 u 15:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Piletina sa mlincima

Mlinci sa piletinom ili ćuretinom jedno su od najpopularnijih jela koje se priprema širom svijeta. Kad ga jednom probate, stalno ćete ga praviti.

Sastojci za mlince:

250 g brašna

1 jaje

100 ml mlake vode

Ostali sastojci:

500 g pilećeg bijelog mesa

500 ml pavlake za kuvanje

180 ml kisele pavlake

1 l pileće supe

200 g gorgonzola sira

Priprema:

U vanglici sjediniti brašno s malo soli i promiješati. Dodati jaje pa postepeno sipajući mlaku vodu mijesiti rukom dok se ne dobije glatko tijesto. Umiješeno tijesto ostaviti da miruje 30 minuta.

Odstojalo tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 2 mm, te okruglim nožem isjeći na veće kocke.

Pleh od rerne izvrnuti i obložiti papirom za pečenje. Poslagati na njega oblikovane kvadrate od tijesta, i peći u zagrijanoj rerni na 220°C desetak minuta dok mlinci blago ne porumene.

Pileće bijelo meso isjeći na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Kratko propržiti na vrelom ulju s obje strane da blago porumene.

Pripremiti jednu veću ili dvije manje vatrostalne činije. Dno činije nauljiti i prekriti pečenim mlincima, preliti ih s malo mješavine pavlake za kuvanje i kisele pavlake, i odozgo rasporediti pileće šnicle. Posuti ih kockicama buđavog sira.

Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa slojem pečenih mlinaca, premazati ih smjesom od pavlake i posuti buđavim sirom.

Duž ivica zaliti s malo supe da sastojci ogreznu i peći u zagrijanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. novembar 2024 07:36