/ SHUTTERSTOCK-MINOLI
17/08/2024 u 14:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Posna pita sa pečurkama

Posna pita sa pečurkama može se praviti od: bukovača, smrčaka, lisičarki, vrganja..

Sastojci:

pakovanje gotovih kora za pitu

500 grama šampinjona

2 mala praziluka

so, biber

1 dcl ulja

4dl kisele vode

šolja 2dl brašna

150 g griza

prašak za pecivo

Priprema posne pite sa pečurkama:

Sitno isjeckajte praziluk i šampinjone dobro operite, očistite i isjecite na tanke šnite.

Praziluk prodinstajte u tiganju sa malo ulja, a kada omekša odajte šampinjone i začine. Prodinstajte dok šampinjoni ne počnu da mijenjaju boju.

Dodajte čašu vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Sada su šampinjoni gotovi i možete ih ostaviti sa strane da se hlade.

Umutite smjesu od kisele vode, ulja, soli, griza, praška za pecivo. Brašno dodajite kašiku po kašiku da se ne stvore grudvice.

Ređajte pitu: Nauljite tepsiju, a onda dvije kore stavite na dno.Premažite tankim slojem fila od brašna, pa dodajte još jednu koru – sada je vrijeme za fil od šampinjona. Ponavljajte ovaj redosled dok god vam ne ostanu samo dvije kore. Te dvije kore stavite odozgo, savijte ih ka unutra i prelijte ostatkom smjese od brašna i ulja.

Pecite na 180 stepeni 30 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. novembar 2024 16:30