/ -BAKINA KUHINJA/JUTJUB
22/03/2024 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Posne punjene paprike

Paprike uglavnom punimo mesom, ali sada, za vrijeme posta, spremamo ih na drugačiji način

Sastojci:

6 crvenih paprika

100 ml ulja

1 šargarepa

2 glavice crnog luka

2 krompira

1 čen bijelog luka

500 ml vode

2 kašike brašna

1 kašičica aleve paprike

so, biber

Priprema:

Paprike očistite od sjemenki, dobro ih operite i ostavite da se dobro osuše.

Za to vrijeme, sitno isjeckajte crni i bijeli luk, pa u tiganju propržite, pa kad promijene boju, dodajte oljuštenu i izrendanu šargarepu. Sve zajedno pržite oko pet minuta pa tek onda ubacite oljušten i izrendan krompir. Posle njegovog dodavanja, pržite još pet minuta. Začinite po ukusu. Osušene paprike napunite filom i poređajte ih uspravno u neku užu šerpu. Nalijte vodom i kuvajte na ringli oko 50 minuta. U pola šolje vode pomiješajte brašno i alevu papriku i umutite da nema grudvica. Pomiješanu smjesu dodajte u šerpu i kuvajte još nekih pet minuta.

Poslije toga možete ih staviti u rernu da se zapeku na nekih 20 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. novembar 2024 09:22