/ -SHUTTERSTOCK
19/06/2024 u 18:30 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Punjene tikvice sa mesom zapečene u rerni

U smesu za filovanje možete dodavati začine i povrće po želji.

Sastojci:

3 velike tikvice

1 kašika maslinovog ulja

1 veća glavica crnog luka, sitno isjeckana

500 g mljevenog mesa (svinjskog, junećeg ili miješanog)

2 kašike paradajz paste

2 kašike sjeckanog svežeg bosiljka

1 kašičica suvog italijanskog začina ili sušenog origana

½ kašičice bijelog luka u prahu ili 2 čena bijelog luka, ispasirana

½ kašičice soli ili više po ukusu

mljeveni crni biber po ukusu

450 ml kuvanog paradajza

1,5 šolje narendanog sira po izboru

Priprema:

Pripremite tikvice: Tikvice dobro operite, a zatim ih prepolovite po dužini. Pažljivo izdubite tikvice kašičicom. Poređajte tikvice u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju.

Pripremite meso: Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno isjeckan crni luk i pržite sve dok ne postane staklast. Zatim dodajte meso i dinstajte dok ne promijeni boju. Umiješajte 2 kašike paradajz paste, 2 kašike sjeckanog svježeg bosiljka, 1 kašičicu suvog italijanskog bilja, ½ kašičice bijelog luka u prahu, posolite i pobiberite.

Završite fil: U meso sipajte sok od pardajza i izdubljene i isjeckane sredine tikvica. Dinstajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta. Skinite poklopac, dobro promiješajte i dinstajte još 5 minuta.

Napunite i pecite: Zagrijte rernu na 180°C. Filujte tikvice, pospite ih sirom i pecite 25-30 minuta dok ne porumene.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. novembar 2024 08:47