/ -SHUTTERSTOCK
26/12/2023 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Recept za čokoladne raspucance

Čokoladni raspucanci su suvi kolačići, koji se najčešće prave tokom novogodišnjih praznika

Sastojci:

200 grama brašna

200 grama čokolade za kuvanje

100 grama sitnog šećera

dva jaja

50 grama maslaca

pola kašičice praška za pecivo

jedna kašičica ruma

prstohvat soli

šećer u prahu

Priprema:

Najprije rastopite čokoladu i maslac. Za to vrijeme, u jednoj posudi pomiješajte brašno i so. U drugoj posudi umutite jaja, rum i 50 grama sitnog šećera. Ovu smjesu je potrebno mutiti dok se šećer ne istopi.

Rastopljenu čokoladu i maslac spojite s jajima i dodatno umutite. Kada smjesa bude jednaka, kašikom postepeno dodajte brašno. Važno je da se sastojci takoreći povežu. Posudu pokrijte foliju i ostavite u frižideru između dva i četiri sata jer smjesa mora biti tvrda prije pečenja.

Kada je smjesa spremna, uključite rernu na 170 stepeni. Kašičicom uzimajte dio po dio smjese i formirajte kuglice po željenoj veličini. Kuglice prvo uvaljajte u ostatak sitnog šećera pa onda u šećer u prahu. Tepsiju obložite papirom za pečenje pa redajte kuglice s razmakom od dva centimetra. Potrebno ih je peći tek 10 minuta, kako bi punjenje ostalo mekano.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:46