Sladoled od lubenice / Shutterstock
19/07/2025 u 12:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Recept za domaći sladoled od lubenice

Kad prži sunce, a lubenica čeka u frižideru, ovaj domaći sladoled je pravo rashlađenje. Lagan, kremast i prirodno sladak, pravi se bez aparata, bez jaja i bez muke.

Sastojci:

800 g lubenice (bez kore i sjemenki)

150 g voćnog jogurta od jagode

2 kašike meda

Aroma jagode (po želji)

Prehrambena boja (po želji)

Čokoladne mrvice (za posipanje)

Priprema:

image

Sladoled od lubenice

Shutterstock

Isijecite očišćenu lubenicu na kockice, stavite ih u kesu ili na pleh i zamrznite najmanje dva sata. 

Stavite polovinu zamrznutih kockica u blender, dodajte jogurt, med i po želji aromu jagode. Izblendajte u glatku masu. 

Ubacite preostale kockice i nastavite da blendirate dok ne dobijete gustu, glatku i kremastu smjesu. Ako želite jaču ružičastu nijansu, dodajte malo prehrambene boje i kratko izmiješajte.

Isprobajte recept za domaći sladoled od vanile

Prespite smjesu u staklenu ili plastičnu posudu, pokrijte folijom i zamrznite oko šest sati, dok se lijepo ne stegne. Sladoled poslužite u šoljicama ili činijama, uz čokoladne mrvice za dekoraciju i dodatni ukus.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. decembar 2025 05:06