Sastojci:
800 g lubenice (bez kore i sjemenki)
150 g voćnog jogurta od jagode
2 kašike meda
Aroma jagode (po želji)
Prehrambena boja (po želji)
Čokoladne mrvice (za posipanje)
Priprema:
Isijecite očišćenu lubenicu na kockice, stavite ih u kesu ili na pleh i zamrznite najmanje dva sata.
Stavite polovinu zamrznutih kockica u blender, dodajte jogurt, med i po želji aromu jagode. Izblendajte u glatku masu.
Ubacite preostale kockice i nastavite da blendirate dok ne dobijete gustu, glatku i kremastu smjesu. Ako želite jaču ružičastu nijansu, dodajte malo prehrambene boje i kratko izmiješajte.
Prespite smjesu u staklenu ili plastičnu posudu, pokrijte folijom i zamrznite oko šest sati, dok se lijepo ne stegne. Sladoled poslužite u šoljicama ili činijama, uz čokoladne mrvice za dekoraciju i dodatni ukus.
