
Mini pice su meko vazdušasto pecivo filovano raznim nadevima, po želji, pa njihovom ukusu rijetko ko može da odoli.
Uz jogurt predstavljaju odličan izbor za doručak, naročito dok su vruće, mada se mogu jesti i hladne, za užinu ili večeru, prenosi Index.hr.
Sastojci:
Za testo:
– 600 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 10 g svježeg kvasca
– 1/2 kašičice šećera
– 1/2 kašičice soli
– 50 g svinjske masti, omekšane
– 100 ml pavlake
– 250 ml vode
– 2 kašike maslinovog ulja
Za punjenje:
– 500 g šunke
– 15 kašika pasiranog paradajza
– 1 kašičica origana
– 100 g šampinjona
Priprema:
Pomiješajte kvasac sa malo vode i kašikom brašna da se aktivira. Zatim pomiješajte sve suve sastojke, pa im dodajte kvasac i ostale sastojke.
Zamijesite tijesto i razvucite ga na oko jedan centimetar debljine.
Čašom ili okruglom modlom vadite krugove tijesta, pa na svaki stavite po kašiku pasiranog paradajza, malo šunke, sira i pečurka i pospite sa malo origana (šunku i sir možete da izrendate ili da isiječete na sitne kockice).
Pecite mini pice na papiru za pečenje oko 10 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!