Rolovana piletina sa povrćem i kačkavaljem, dobar predlog za porodični ručak.
Sastojci:
– 4 šnicle bijelog pilećeg mesa
– 200 g kačkavalja
– 4 paradajza
– 1 glavica crnog luka
– maslinovo ulje
– prezle
– brašno
– so, biber
Priprema:
Crni luk isjeći na sitne kockice, pa ga propržiti par minuta. Dodati oljušten isjeckan paradajz, ispržiti, pa začiniti solju i biberom.
Šnicle izlupati batom za meso, pa začiniti. Na svaku šniclu rasporediti smjesu sa paradajzom, pa preko narendati kačkavalj.
Urolati i uvaljati prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Staviti u nauljenu posudu u kojoj ćete peći meso.
Peći na 180 stepeni oko 30 do 40 minuta dok lepo ne porumeni.
Poslužiti uz prilog po želji.