/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-RAVSKY
04/06/2024 u 15:04 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tjestenina sa piletinom na italijanski način

Ako volite italijansku kuhinju, onda će ova pasta čiji recept potiče iz Toskane da vas oduševi.

Sastojci:

240 g tjestenine

1 kašika maslinovog ulja

700 grama pilećeg bijelog

so, biber po ukusu

6 kriški slanine

2 čena bijelog luka

2 šolje paradajza isječenog na kockice

2 šolje bebi spanaća

pola šolje milerama

1/3 šolje parmezana

svježe sjeckan bosiljak za dekoraciju

Kako se priprema tjestenina na italijanski način?

U velikom loncu sa ključalom posoljenom vodom kuvajte tjesteninu prema uputstvu na pakovanju do al dente. Ocijedite, a 1 šolju vode u kojoj se tijesto kuvalo ostavite sa strane.

U međuvremenu, u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje. Začinite piletinu solju i biberom i pržite dok ne postane zlatna i ne bude više ružičasto iznutra, oko 8 minuta po strani. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim tanko isjecite.

U istom tiganju, ispržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Ocijedite na tanjiru obloženom papirnim ubrusom, a zatim isjeckajte. Ne bacajte masnoću u kojoj se slanina pekla.

U isti tiganj dodajte bijeli luk, paradajz i spanać u tiganj i pržite na srednjoj vatri dok oko 2 minuta. Začinite solju i biberom, pa dodajte mileram, parmezan i 1/2 šolje vode od kuvanja tjestenine. Kuvajte 5 minuta.

Dodajte skuvanu tjesteninu i dobro promiješajte. Zatim dodajte piletinu i slaninu i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Prije serviranja ukrasite bosiljkom.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. novembar 2024 22:54