Ilustracija / -ESIN DENIZ/SHUTTERSTOCK
20/09/2023 u 17:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Turska pica sa mljevenim mesom

Tradicionalno se jede uz salatu i crvene ljute papričice

Sastojci potrebni za koru:

5 šoljica bijelog brašna

1 ½ šolje mlijeka (ili vode, ali ako koristite mlijeko, kora će dobiti lijepu zlatnu boju)

četvrtina šolje ulja

3 kašike soli

1 kašika šećera

10 g kvasca

Za začinjenu govedinu:

450 g mljevene govedine

1 crvena paprika

zeleni biber

2 paradajza

1 velika glavica crnog luka

1 kašika paradajza

1 ½ kašika kumina

1 ½ kašika bibera

3 kašike soli

sjeckani peršun

petina šolje maslinovog ulja

Priprema:

Da pripremite koru, stavite sve sastojke u činiju i izmiješajte. Mijesite testo 5 minuta, a zatim ostavite da odstoji 2 sata. Stavite papriku, paradajz, luk i peršun u blender. Kada dobijete jedinstvenu mješavinu, dodajte meso zajedno sa paradajz pireom i začinima i napravite lijepu mješavinu. Od odstajalog tijesta napravite loptice koje su nešto veće od ping-pong loptice. Pospite ih sa malo brašna po površini i od svake loptice oklagijom razvucite koru. Kašikom nanijeti smjesu od mesa, a zatim stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite od 5 do 10 minuta. Kada je Lahmadžun gotov, naprskajte ga sokom od limuna i dodajte zelenu salatu. Ako želite, savijte ga u rolnu i uživajte u eksploziji ukusa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
PIĆAMLJEVENO MESO
19. novembar 2024 22:09