Sastojci:
– 300 g tjestenine
– crveni luk
– 250 g pečuraka
– četiri pileća bataka (bez kože i kostiju)
– šolja rendanog parmezana
– maslinovo ulje
– 200 ml pavlake za kuvanje
– čaša bijelog vina
– 750 ml pilećeg bujona
– čen bijelog luka
Priprema:
Očistite bijeli i crveni luk i sitno ih isejckajte. Zatim očistite i oljuštite pečurke i isjecite ih na četvrtine.
Piletinu isjecite na komade veličine zalogaja i pržite u posudi koja može u rernu sa malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Kada bude gotovo, izvadite ga. Dodajte još malo ulja i u istoj posudi u kojoj ste pekli piletinu prodinstajte sitno sjeckani crni i bijeli luk.
Dodajte malo soli, pa čašu bijelog vina i ostavite da alkohol ispari. Kuvajte oko pet minuta.
Dodajte pečurke i kuvajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje, pileći bujon i začine po želji i ostavite da se lagano kuva.
Kada počne da ključa, dodajte tjesteninu. Kuvajte oko 10 do 12 minuta. Posle toga dodajte rendani parmezan i miješajte polako da se sve istopi, tada će se sos zgusnuti.
Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji oko pet minuta. Dodajte piletinu i promiješajte da se sve sjedini.
Poslužite vruće posuto rendanim sirom i svježe seckanim peršunom ili vlašcem.
Prijatno!
(Coolinarka)