/ -FACEBOOK
29/03/2024 u 16:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukusni pileći fileti

Iscijedite sok dvije mandarina pa ga umiješajte u zdjelu s nasjeckanim peršunom, bijelim lukom, paprikom, čilijem i dvije kašike ulja

Sastojci:

3 mandarine, 0.35 šoljica peršunovog lista, 2 čena bijelog luka, 2 kašičice paprike u prahu, 0.50 kašičice čilija u prahu, 60 ml maslinovog ulja, 95 g prezla, 60 g maslina zelenih, 4 fileta pilećih prsa, 125 g dimljene kobasice, 0.35 šoljice peršunova list.

Priprema:

Iscijedite sok dvije mandarina pa ga umiješajte u zdjelu s nasjeckanim peršunom, bijelim lukom, paprikom, čilijem i dvije kašike ulja. Začinite solju i biberom. Potom izmiješajte prezlo, masline i dvije kašike peršunove mješavine. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Istucite meso pa ga nadjenite mješavinom prezla i maslina bez koštica. Zarolajte i učvrstite čačkalicama.

Ugrijte preostalo ulje u velikoj vatrostalnoj tavi za pečenje i pecite piletinu oko pet minuta u njoj, neprestano je okrećući, sve dok ne porumeni. Prelijte je preostalom mješavinom peršuna i premjestite u rernu. Pecite je oko 20 minuta, izvadite i ostavite pet minuta da odstoji. Ogulite mandarine i uklonite im kožicu.

Pecite kobasice u tavi, dodajte mandarine pa dinstajte minut ili dok se dovoljno ne ugrije. Ubacite listove peršuna. Razrežite piletinu i poslužite s kobasicama. Prelijte preko jela preostalu tečnost iz tave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:41