Sastojci:
– 400 g brašna tip 500
– 1 dl maslinovog ulja
– 2 dl vode
– 1 dl jogurta
– 2 kašičice soli
– 1 kašičica šećera
– 1 kašičica brašna tip 500
– pola kocke svježeg kvasca
Za premazivanje:
– oko 60 g omekšalog maslaca
– 1 kašika krupne soli
Priprema:
Kvasac, šećer i malo brašna razmutiti u malo tople vode. Sačekati da počne da naraste.
U međuvremenu pomješajte ostale sastojke, pa sve zajedno spojite sa kvascem. Dobro izradite tijesto i ostavite na toplom da naraste.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa istresite nadošlo tijesto. Samo ga rukama pritiskajući raširite da dobijete pravougaonik veličine oko 25 x 35 cm.
Premažite ga omekšalim maslacem, pospite krupnom solju, po želji i isječene komade slažite u tepsiju koju ste takođe premazali maslacem. Sami procijenite na koliko komada je zgodno da se iseče.
Sada treba paziti da prilikom slaganja namažete maslacem onu drugu stranu koja još nije premazana.
Na kraju sve još jednom posolite krupnom solju, pokrijte folijom i ostavite oko 20 minuta da naraste.
Pecite na 190 stepeni oko 35 minuta.
Prijatno!