Sastojci:
2 šolje pirinča
4 šolje bujona od povrća (ili 2 kockice za supu od povrća + 4 šolje vode)
2 glavice crnog luka, sitno isjeckane
4 čena bijelog luka, sitno isjeckana
2 šargarepe, isjeckane na kolutove
2 paprike babure ili crvene paprike šilje, isječene na komadiće
1 tikvica, isječena na kockice
1 patlidžan, isječen na kockice
2 paradajza, isječena na kockice
1 šolja graška (svježeg ili zamrznutog)
1 šolja kukuruza šećerac (zamrznutog ili iz konzerve)
1/4 šolje paradajz pirea
2 kašičice suvog začina po izboru (origano, bosiljak, majčina dušica)
so i biber po ukusu
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Dobro operite pirinač, sipajte ga u šerpu i nalijte bujon ili 4 šolje vode i dodajte dvije kocke za supu od povrća. Kada se pirinač skuva, sklonite šerpu sa šporeta.
U velikom tiganju, zagrijte malo maslinovog ulja i propržite crni i bijeli luk dok ne postanu staklasti.
Dodajte šargarepe, paprike, tikvicu, patlidžan, paradajz, grašak i kukuru. Dobro promiješajte i dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša, ali da ostane hrskavo.
Dodajte paradajz pire i suve začine. Posolite i pobiberite po ukusu. Promiješajte sve sastojke da se dobro sjedine.
U velikoj vatrostalnoj posudi ili tepsiji, pomiješajte skuvani pirinač sa povrćem iz tiganja. Ravnomjerno rasporedite smjesu.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok se površina ne zapeče i dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Služiti toplo.
